Owsiankę z kaszą manną, bananem i cynamonem
3/4 szklanki mleka
2 łyżki płatków owsianych
1 łyżka kaszy manny
banan
cynamon do smaku
Przygotowanie:
Mleko wlewamy do garnuszka. Dodajemy płatki i kaszę. Gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu ( spotkałam się z różnymi czasami), co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło. Kroimy banana w plasterki, zalewamy to owsianką i posypujemy cynamonem.
Smacznego!
Jest to moja ulubiona wersja owsianki, może dlatego, że uwielbiam kasze manną. Jest bardzo sycąca i smaczna.
Kurcze muszę w końcu kupić owsiankę i zacząć przyrządzać sobie taki śniadanka :)
OdpowiedzUsuńteż uwielbiam kaszkę manną :) a owsiankę lubię na budyniu ;d
OdpowiedzUsuńGenialne połączenie, świetna konsystencja jest wtedy :)
OdpowiedzUsuńOj ja owsiankę pokochałam i zagościła w moim śniadaniowy menu na dobre! Jem ją codziennie i wciąż mam na nią ochotę. Owsianka to najlepsze śniadanie dla odhudzających;)
OdpowiedzUsuńklasyka :)
OdpowiedzUsuńnoo..może być smaczne:)
OdpowiedzUsuńOwsianka w modzie, bo jest po prostu przepyszna, a można zrobić wiele jej wariacji! :))
OdpowiedzUsuńOwsianka mój wróg!
OdpowiedzUsuńAle banany bardzo lubię. Moja wersja śniadaniowa to 2 jajka, dojrzały banan, trochę proszku do pieczenia/sody, trochę otrębów - dobrze wymieszać i smażyć na patelni jak pancakes. Z dodatkiem jogurtu naturalnego - pychotka :)